Surfer en de zee

Stories


We geloven dat waarachtige verhalen leven brengen. Of ze nu fictief zijn, of feitelijk. Hier bij Stories vertellen leden van Reality verhalen over hun leven met Jezus.

 1. Leestijd: 3 min.

  Leven als een God in Spanje

  levensverhaal | Door: Michael

  Michael en Sonja hadden een droom: genieten van Gods goede leven, zonder continu geleefd te worden. De ingrediënten: een jaar sabbatical, een (te) klein budget, een Volkswagenbusje en de Spaanse zon.

 2. Leestijd: 1 min.

  Superhero

  gedicht (engels) | Door: Jana van Duijker

  If we want to make an impact in this world, doesn’t that require superpowers? Abnormal strength? An absence of brokenness and flaws? A topic Jana addresses in this poem.

 3. Leestijd: 1 min.

  Hoop voor Prostituees

  video | Door: Joost Olsthoorn en Martin van Diggele

  Achter de ramen in de rosse buurten van Den Haag gaat vaak een hoop leed schuil. Vanuit stichting De Haven gaat Corry wekelijks op pad om er hoop te brengen. Louis Els was bij ons op bezoek, en vroeg haar naar haar verhalen en motivatie. Check de video!

 4. Leestijd: 4 min.

  Van misbruik naar bevrijding

  kerstverhaal | Door: June Kromjongh-Smit

  June interviewde enige tijd geleden Natasja, een vrouw die na een jeugd die je niemand toewenst, in de prostitutie in Den Haag belandde. Haar verhaal is verschrikkelijk en prachtig tegelijk. Tijdens de kerstviering las Sonja een bewerkte versie van het verhaal aan ons voor.

 5. Leestijd: 2 min.

  He-art

  video | Door: Jana van Duijker & Samuela de Ruiter

  Deze video was onderdeel van de kerstnachtdienst, eind 2016. Het schilderij dat de hoofdrol speelt werd vervolgens door Jana onthuld. Hier zie je de video, en deelt Jana (in haar moedertaal: het Engels) over het belang van kunst.

 6. Leestijd: 5 min.

  Uit het duister in het licht

  getuigenis | Door: Esther de Niet

  Esther de Niet (23) vertelt hoe een aantal ingrijpende gebeurtenissen haar leven radicaal beïnvloeden, en hoe God uiteindelijk herstel bracht. “Mijn doop was het meest bijzondere moment in mijn leven. Het ogenblik dat het zeewater mijn voeten raakte, voerde me terug naar het moment dat ik bijna verdronk.”

 7. Leestijd: 7 min.

  Sophie en Tom op reis

  kerstverhaal | Door: June Kromjongh-Smit

  Tijdens de kerstnachtdienst ‘Hope was Born’ van Reality vertelde June een kerstverhaal met een actuele twist. Het verhaal werd eenmalig voorgelezen, maar hier bij Stories krijgt het een tweede leven.

 8. Leestijd: 8 min.

  De aanwezigheid van God is als de golven

  getuigenis | Door: De Surfbijbel

  Suzanne Vermeer, zesvoudig Nederlands longboardkampioen, vertelde in een interview, gepubliceerd in de Surfbijbel, over haar relatie met God. In het interview neemt ze ons mee naar het ontstaan en de groei van haar geloof en deelt ze welke rol surfen hierin speelde. Dat haar relatie met God altijd in ontwikkeling is, blijkt uit hoe ze nu, twee jaar na het interview, terugkijkt op wat ze zei.

 9. Leestijd: 3 min.

  God greep in

  levensverhaal | Door: De Surfbijbel

  Dit verhaal uit de Surfbijbel gaat over Martijn, voorganger van Reality. Je leest hier onder andere hoe zijn passie voor het surfen hem naar een plek dreef, waar hij kreeg wat de golven hem niet geven konden.

Sluiten

Reality Agenda