Moeder met stoere kids

Over ons


Hier heb je binnen een paar minuten een idee van wie we zijn. We houden het kort, dus ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Kijk dan onderaan bij ‘Meer info’.

Love, Life, Kingdom

Als we willen checken of we wel de juiste dingen aan het doen zijn, gebruiken we een simpel statement dat de kern beschrijft van wat we willen doen: Love God Love People, Live Life, Advance His Kingdom. Daarom vatten we nu ook aan de hand van dit statement samen waar we voor staan.

Love God Love People

Uiteindelijk draait alles om relaties, met liefde als belangrijkste ingrediënt. Dat is de basis van alles en het doel van alles. De eerste stap is Gods liefde voor ons. Hij wil een echte relatie en verlangt naar een warme familie van gelovigen. Om die relatie te herstellen kwam Jezus naar de aarde, gaf hij zijn leven, en stond hij weer op. Jezus leert ons om God als vader te zien. God houdt zielsveel van ons, zijn zonen en dochters. Hoe sterker we geloven dat Pappa zielsveel van ons houdt en hoe dieper we beseffen dat we werkelijk kinderen van God zijn, hoe steviger we in onze schoenen staan. Dat geeft Reality het fundament om er te zijn voor mensen om ons heen.

Live Life

Het is niet de bedoeling dat we zo druk zijn met de theorie dat we vergeten te genieten van de praktijk: het leven. Juist in dat leven van alledag is Jezus geïnteresseerd. Daarom organiseren we allerlei dingen (zie ‘activiteiten’) met als doel ons daarbij te helpen. Ons dagelijkse leven brengt aan het licht of we écht geloven in de dingen die we horen. In de praktijk leren we met vallen en opstaan wat het betekent om te leven in het koninkrijk van God. Jezus zei dat hij gekomen is om het leven te geven in al zijn volheid. Dat is geen theorie. Dat is een heel tastbaar leven boordevol genieten van familie, eten, kunst, vrienden, bergen, surfen, de bijbel, relaties, muziek, en ga zo maar door.

Advance His Kingdom

Lang hebben we geloofd dat Jezus voor ons stierf zodat we straks naar de hemel kunnen. Gelukkig is het zo veel meer. Ja, we gaan naar de hemel als we sterven, maar dat is niet het einddoel. Het gaat ook om ons leven hier en nu. Jezus kwam om de hemel naar de aarde te brengen! Gods koninkrijk noemt Jezus het. We vragen God daarom vaak, net als Jezus: ‘Laat uw koninkrijk komen, op aarde zoals in de hemel’. Om zijn koninkrijk uit te breiden, werkt God met ons samen. Met een familie van zonen en dochters die weten wie ze zijn en die hun talenten omarmen en inzetten, waar ze ook zijn. Of dat nu als juf, als werkloze, als politicus, als voorganger of als stukadoor is. Stap voor stap veranderen levens, en zo breekt zijn koninkrijk door.

Reality door de jaren heen

Waar het begon
In 2004 vertrekt Martijn van Loon naar Zuid-Afrika om te surfen. De perfecte golven in Jeffreys Bay helpen hem niet uit het dal waarin hij zit, maar gelukkig heeft Jezus meer succes. Martijn leert mensen van Victory Church kennen die hem laten zien hoe mooi het leven is als je Jezus leert kennen. Hij, en later ook zijn vrouw Lianne, besluiten het erop te wagen. Hun levens veranderen radicaal en enige tijd later keren ze met de zegen van Victory terug om in Scheveningen een kerk te starten. Een kerk die net als Victory deel is van de internationale familie van kerken Church of the Nations (COTN).

Waar we nu zijn
Wat begon in de huiskamer van Martijn en Lianne groeide tot waar we nu zijn, een kerk van zo’n honderd man. Op zondag en doordeweeks zien we elkaar en helpen we elkaar om volledig tot het doel te komen dat God met ons voor ogen heeft. De relatie met Victory en COTN is nog steeds sterk, dus regelmatig hebben we contact of krijgen we internationale familie over de vloer. Een mooie plek om een indruk te krijgen van waar we nu mee bezig zijn, is onze Facebookpagina.

Waar we heen willen
We verlangen ernaar om te blijven doen wat Jezus ook al met Martijn en Lianne deed, en wat hij sinds die tijd door ons heen met zo veel mensen heeft gedaan: herstel brengen, hoop, vreugde en een doel geven. Om mensen stap voor stap naar hun volle potentie zien groeien, zodat ze een positieve invloed hebben op de plekken waar ze leven en werken. We richten ons vooral op Scheveningen en Den Haag en verwachten in de toekomst ook kerken op andere plekken in Europa te starten.

Over ons collage
Sluiten

Reality Agenda